Ihana islantilaisneule pienelle koiralle

Nappi tyylikkäänä uudessa neuleessaan

*sisältää markkinointilinkkejä

Napin taitava mummu neuloi tyylikkään islantilaisneuleen syksyn koleita kelejä varten. Ohje löytyi Islantilaisia neuleita -kirjasta*, jossa on ohjeita niin ihmisten kuin koirien neuleille. Väreiksi valitsimme vaaleanpunaisen valkoisilla ja sinisillä kuvioinneilla.

Neuleesta tuli oikein tyylikäs ja kuvasta päätellen se myös herätti Napissa muistoja yksinkertaisimmista ajoista, jolloin sen esi-isät saivat kirmata islantilaisten lampaiden perässä. Joulun aikaan Nappi sai myös uuden pienten koirien jouluneuleen, josta voit lukea lisää täältä. Jokasään neule puolestaan on tämä tyylikäs luotolaisneule.

Islantilaisneule villakoiralle

Mitä tähän koirien islantilaisneuleeseen tarvittiin

Kirjassa oli kolme kokoa, joista kaikki oli tarkoitettu pienehköille koirille. Napin mitat ovat 30 cm selän pituus ja 36 cm rinnanympärys, joten neule tehtiin ohjeen L-koolla. Selän kohdalta se olisi voinut olla vielä hiukan pitempi, mutta eipähän sotkeudu jalkoihinkaan.

Lankana mummu käytti Léttlopi-lankaa*, joka on 100-prosenttista islantilaisvillaa. Ei ihme siis, että Napin esikoiramuistot heräsivät. Langan menekki on noin kolme 50 gramman kerää.

Kuvassa näkyy, miten hyvin neule istuu kaulan ja etutassujen ympäriltä. Selän muoto jättää tilaa takajaloille myös istuessa. Tällä tyylillä Nappi on valmis ottamaan syksyn vastaan!

Millaiset väriyhdistelmät sinun silmääsi sopivat? Revontulenpinkkiä ja tammikuun sinistä? Perinteisiä harmaan eri sävyjä vai jotain aivan muuta? Kerro meille kommenteissa, millainen on sinun tai koirasi unelmien islantilaisneule.

Kirjoittaja: Jukka Aalho

Jukka Aalho on oululainen kirjoittaja, puhuja ja innostuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *