GoPro Hero 8 Black | Kokemuksia action-kamerasta

Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

GoPro Hero 8 Black on GoPron loppuvuodesta 2019 julkaisema uusimman sukupolven action-kamera ja se jatkaa tuttujen GoPro-kamerojen linjaa. Toinen samaan aikaan julkaistu 360-kamera GoPro Max on harppaus uusille vesille. Tässä artikkelissa käymme läpi käyttökokemuksia GoPro Hero 8:sta.

Katso millä hinnalla GoPro Hero 8 Blackia tällä hetkellä myydään*

Mitä uutta GoPro Hero 8 Black tuo pöytään?

Kannattaako uuteen kameraan päivittää? Kannattaako uutta GoPro 8:aa ostaa? Nämä ovat kaksi hyvin erilaista kysymystä, mutta molempien kohdalla vastaus on omalta kohdaltani kyllä. Päivitän tähän GoPro Hero 4 Silveristä, joten teknologista takamatkaa oli ehtinyt tulla kunnolla.

Tärkeimmät uutuudet ovat:

 • Vedenpitävä design ilman koteloita
 • Valtaisan hyvä kuvanvakaus
 • Laaja valikoima kuvaformaatteja
 • Mahdollisuus lisätä modeja, eli lisäosia kuten Media Mod

Näistä puolestaan en pitänyt:

 • Action-kameraksi pehmeähkön tuntuinen muovi, johon tulee naarmuja helposti
 • Linssielementtiä ei voi vaihtaa
 • Akunkesto: se voi olla parempi kuin aiemmissa mutta silti lyhyen tuntuinen
 • GoPro-sovelluksen epävakaat yhteydet kameraan

Action-kamera vai vloggauskamera?

En harrasta extremeurheilulajeja. Katson GoPron mainosvideoita ja kuvittelen, että jos hankin uuden kameran saan samanlaista materiaalia. Minusta tulee vuoria pitkin viilettävä seikkailija ja heittää voltin lumen pöllytessä 120 kuvan taajuudella.

Oikeasti mikään kuvaamani materiaali ei näytä yhtä suurenmoiselta. En elä mainosten GoPro-elämää.

GoPro Hero 8 ratkaisee tämän ongelman kohdallani, sillä se on yllättävän näpsäkkä vloggauskamera. Se on tuhdin tulitikkurasian kokoinen ja kulkee taskussa minne vain. Kuvanvakaus on huippuluokkaa, joten kävely ei haittaa. Ja lisäksi siihen saa Media Modin kaltaisia lisäosia, jotka tekevät siitä vielä paremman vloggauskameran. Lisäksi olen käyttänyt GoPron timelapse-ominaisuuksia some-videoissani.

GoPro Hero 8 Media Mod
Media Mod lisää kameraan USB-C-portin, mini-HDMI-portin, etu- ja takamikin sekä 3,5-millin liitännän.

Uskon, että GoPro on hyvä valinta extremeurheilijoille, mutta se on myös yllättävän hyvä valinta niille videontekijöille, jotka haluavat kuvata vaikka lemmikkiään, lapsiaan tai muita arjen askareita.

GoPro Hero 8 Blackin tärkeimmät speksit

Monipuoliset videomahdollisuudet

 • Suurin resoluutio ja kuvataajuus: 2160p 4K UHD/60 fps, 1440p 2.7K/120 fps ja 1080p Full HD/240 fps
 • H.265/HEVC

Kiinnitysviikset suoraan rungossa kiinni ilman koteloita

 • Ei tarvetta kotelon kanssa värkkäämiseen. Sopii vanhojen lisälaitteiden kanssa.

HyperSmooth 2.0 -kuvanvakaus

 • Gimbaalin tasoinen kuvanvakaus.

TimeWarp 2.0 -kuvatila

 • Timelapse ja kuvanvakaus esimerkiksi reittiä kävellessä

Vedenkestävä 10 metriin

 • Huolettomuutta käyttöön. Modien käyttö tosin tarkoittaa, ettei kamera ole enää vedenkestävä.

2″ värillinen kosketusnäyttö

 • Hyvin toimiva näyttö. Joskin aika pieni ja valikot vaativat hiukan totuttelua.

Ääniohjaus

 • Tätä en ole itse kokeillut.

Kokemuksia GoPro Hero 8 Blackin tärkeimmistä video-ominaisuuksista

Käyttötarkoitukseni on siis ollut vloggaus ja B-rollin kuvaaminen, ei niinkään extremeurheilu. Kokemukseni kumpuavat siltä pohjalta eivätkä välttämättä sovi siihen, mihin sinä aiot GoProta käyttää. Yleisvaikutelma kuitenkin on, että GoPro Hero 8 Black on näppärä ja hinta-laatu-suhteeltaan mainio videokamera.

Tältä videolta näet, millaisiin videopätkiin olen käyttänyt GoProta. Timelapsea etenkin minuutin kohdalta eteenpäin.

Timelapse-videot GoProlla

Kamera on vedenkestävä eikä siihen tarvitse erillistä koteloa. Siksi timelapse-videoiden kuvaaminen oli helppoa. Kamera jalustaan kiinni ja REC päälle. Sadekuuroista ei tarvinnut välittää.

Tässä on videomuodot timelapse-moodissa:

 • 4K 16:9
 • 2.7K 4:3
 • 1440p 4:3
 • 1080p 16:9

Kameran voi laittaa ottamaan kuvia tietyn sekuntimäärien välein, jolloin saa erilaisia nopeutuksia eri tilanteisiin. 1–2 sekunnin välit sopivat useimpiin tilanteisiin ja antavat liikkumatilaa editissä.

TimeWarp 2.0 -kuvatila tasoittaa liikkeen

TimeWarp on kuin timelapse liikkeen aikana. Sitä voi käyttää esimerkiksi kaupunkilomalla kaupungin läpi kävellessä, autoillessa tai vaelluksella. TimeWarp nopeuttaa ja tasoittaa liikkeen hyvin tasaiseksi. Tämä sopinee hyvin B-rollia varten.

Tässä esimerkki TimeWarp-videosta:

Suuret kuvataajuudet ja hidastuskuva GoPro Hero 8 Blackilla

Hidastuskuva antaa mahdollisuuksia, joita kuluttajahintaisissa kameroissa ei välttämättä ole. GoPro Hero 8 Blackissa on mahdollisuus kuvata 4K-videota 60 freimiä sekunnissa, jolla saa toiminnan hidastettua elokuvamaiseksi. Kun resoluutiota pienentää, hidastuksen saa vieläkin dramaattisemmaksi aina 1080p:n 240 kuvaan sekunnissa.

 • 2160p 4K UHD/60 fps
 • 1440p 2.7K/120 fps
 • 1080p Full HD/240 fps

Henkilökohtaisesti tämä on yksi GoPron mielenkiintoisimmista ominaisuuksista. Melkein mikä tahansa aktiviteetti näyttää uuden puolen, kun sitä tarpeeksi hidastaa. Onpa kyse trampoliinilla pomppimisesta tai lehtien haravoinnista.

Loppuarvio GoPro Hero 8 Blackista

GoPro Hero 8 Black on monipuolinen, kompakti ja hintansa väärti action-kamera, jonka hyödyntämistä varten ei tarvitse olla base-hyppääjä. Kameran vloggausominaisuudet paranevat Media Mod -lisäosalla, mutta hidastukset ja timelapset tuovat monipuolisuutta omaan videomateriaaliin pelkällä perusosallakin.

Huonoja puolia kamerassa omien kokemusten perusteella on GoPro-sovelluksen nikotteleva yhteys iPhonella ja pehmeän tuntuinen muovi ja etulinssi, jota ei voi vaihtaa. Ehkä suurin mahdollinen sudenkuoppa on se, että kameraa ei tulisi käytettyä, koska oma elämä ei ole niin jännittävää.

Päivitin itse tähän versioon Hero 4 Silveristä, joten harppaus ominaisuuksissa oli valtava. Uudemmista versioista päivittäville yksi kiinnostavista ominaisuuksista on koteloton design, mikä tekee kamerasta todella kompaktin.

Ja jos tämän arvostelun lukemisen jälkeen tuntuu vielä siltä, että action-kameralle on oikeasti tarvetta, katso millä hinnalla GoPro Hero 8 Blackin tällä hetkellä saa:

Kirjoittaja: Jukka Aalho

Jukka Aalho on oululainen kirjoittaja, puhuja ja innostuja.

6 vastaus “GoPro Hero 8 Black | Kokemuksia action-kamerasta

 1. Tämä oli hyvin valaiseva esitys GoPro8.
  Olen hankimassa GoPro9. Yksi ongelma on lontoon murre ei taitu. Sillä kun on vaikae lukihäiriö.
  Olen luopunut järkkärin käytöstä, minun nykyinen kalusto on Panasonic FZ1000, Nikon P7100 ja pari Walter Move 500. Nyt vain saisi olla jokin pieni joka kulkisi mukana helposti. Minun kiinnostuksen kohteet on, timelaps videot, veten alla syvyydessä noin 3 m, kaikenlaiset yö aiheet.

  1. Hei! Mukava jos oli apua! GoPron valikot ovat onneksi aika selkeät ja lihasmuistista saanee aika nopeasti haluttavat säädöt, joten siinä mielessä se voi olla aivan hyvä – vaikka englanniksi olisikin. Ja uusissa GoPro-malleissa joissa ei tarvitse erikseen vedenpitävää koteloa täyttyy tuo mukanakulkevuus. Yökuvauksen kanssa voisin kuvitella, että voisi olla haasteita mutta veden alla varmasti toimii.

 2. Kiitos, olipa selkeä testiraportti.
  Menee hankintaan, ja toidtaiseksi ilman mobia.

   1. Hei
    Minulla on ennestään GoGro9 nyt tulee lisäksi GoPro 10. Voiko ne laittaa samaan tiliin?

    1. Hei! Minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta useasta samanaikaisesta laitteesta, mutta jos ymmärsin kysymyksen oikein niin uskoisin, että samalle tilille voi laittaa useamman GoPron. Kannattaa tarkistaa GoProlta itseltään, koska en löytänyt suoraa vastausta netistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.