Parhaat joululahjat ja joululahjaideat 2020 | Katso lista

Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Parhaiden joululahjojen lista vuonna 2020 on hieman erilainen kuin viime vuosina johtuen poikkeuksellisesta maailmantilanteesta. Monet helpot joululahjaklassikot kuten elokuvateattereiden sarjaliput menettänevät suosiotaan kun taas aineettomat lahjat, hemmottelulahjat ja arkea helpottavat tuotteet nousevat listojen kärkeen.

Keräsimme tähän juttuun kattavan listan erilaisia joululahjaideoita, joista voit poimia omat suosikkisi. Listasimme myös paikat, joista voit tilata tuotteet kotiisi. Verkkokaupan käyttö joululahjojen ostamisessa on myös yksi suuri trendi, jonka voi olettaa olevan muodissa tänä jouluna.

Listoilla on mukana niin arvokkaita kuin halvempiakin tuotteita, jotta jokaiseen joulubudjettiin löytyisi jotakin.

Parhaat joululahjat 2020: TOP 5

Tässä on oma henkilökohtainen top-listani täksi jouluksi: 

5. Verkkokauppojen lahjakortit

Mistä lahjan saaja pitää? Lahjakortit ovat aina olleet suosittu vaihtoehto, koska ladattavan summan voi päättää oman budjetin mukaan. Verkosta tilaaminen jatkuu myös ensi vuonna, joten lahjakortti on käytännöllinen joulun jälkeenkin.

Kirjakauppa Adlibriksen lahjakortti
*
Bodyshopin lahjakortti
*
Partioaitan lahjakortti
*
Fitnesstukun lahjakortti
*
IKEAn lahjakortti


4. Aineeton joululahja

Joulu on lasten juhla ja suurin ilo on lahjojen antaminen muille. Aineettomat joululahjat auttavat apua tarvitsevia, ovat ympäristöystävällisiä ja kenenkään ei tarvitse mennä jouluruuhkaan niitä hankkimaan. Persoonallisuutta voit lisätä askartelemalla mukaan vaikka oman kortin.

3. Oura-älysormus

Hyvinvointi ja terveys on alkuvuodesta muutenkin aina tapetilla, mutta etenkin vuonna 2021. Suomalainen Oura-älysormus on monelle jo tuttu, mutta voin henkilökohtaisesti suositella sitä. Kehonlämpötilan, sykkeen ja sykevälivaihtelun seuraaminen sovelluksessa on hyvä tapa seurata oman kehon tilaa.

Oura-älysormus kulkee mukana pitkään joulun jälkeenkin.

Olen käyttänyt Ouraa jo vuodesta 2017 ja katson sovellusta yhä joka päivä. Olen myös töissä Ouralla enkä suosittele tätä lahjaa siksi, että olisin siellä töissä vaan olen siellä töissä, koska voin suositella sitä.

Ouran voi tilata Ouran omasta nettikaupasta.

2. Lahjaksi suomalaista muotia ja designia

Tyylikkäät suomalaiset käyttöesineet ovat joululahjalistan kärjessä sukupuolesta, iästä ja mieltymyksistä riippumatta. Tuotteet ovat monesti kalliimpia kuin halpatuotettu rihkama, mutta yleensä myös laadukkaampaa ja kestävämpää.

Lahjan koko voi olla pieni, keskikokoinen suuri – niin budjetin kuin lahjankin suhteen. Hyviä ideoita ovat astiat, koristeet ja kodin tekstiilit. Mitä huonommin tiedät lahjan saajan maun, sitä hyödyllisempään suuntaan kannattaa suunnata. Jos lahjasi vaatii muuttamaan koko kodin sisustuksen, se ei enää ole joululahja vaan jouluvaade.

1. Joulukirje tai muistikirja


Pidän itse kirjoittamisesta ja lukemisesta, joten tämä lahjaidea on lähellä omaa sydäntäni. Anna lahjaksi joulukirje tai muistikirja, jonka alkuun olet itse kirjoittanut jotain. Kuluva vuosi on ollut haastava perheen, sukulaisten, työkavereiden ja ystävien suhteen. Kirjoita siis heille ja kerro, mitä he sinulle merkitsevät. Voit lähettää kirjeen postissa tai antaa henkilökohtaisesti – sen mukaan miten maailmantilanne sallii. Sähköistä kirjettä en tällä erää suosittele, sillä uskon että kirjeen tai muistiinpanojen kirjoittaminen käsin tekee hyvää mielialalle. Voit myös koristella kirjeen, kuten haluat.

Joululahjaksi Moleskine

Tämä Moleskinen muistikirja* on oma suosikki kaikenlaiseen piirusteluun, päiväkirjan pitämiseen ja miksi siis myös joulumuistikirjan perustaksi. Mukaan kannattaa laittaa Frixionin kuulakynät*, joiden jälkeä voi pyyhkiä. (Älä välitä tribaalikuvioista, jälki on tyylikästä.). Alla olevasta napista pääset suoraan ostoskoriin, johon on lisätty molemmat tähän lahjaideaan tarvittavat tuotteet.

 

Muita joululahjaideoita jouluksi 2020 miehille, naisille, lapsille ja lemmikeille

Joskus joululahjoja on vaikea keksiä. Pää lyö tyhjää vaikka koko vuoden ajan on miettinyt, että tämä sopisi sille ja sille täydellisesti. Keräsin listan yksittäisiä ideoita ostolinkkeineen ja hintoineen. Toivottavasti lista auttaa sinua löytämään osuvimmat joululahjat!

Fitness

Fitness-hulavanne* (n. 30 €) 
Hyperice Hypervolt -lihasvasara* (n. 400 €)
 | Näytä alimmat hinnat*
Fitnesstukun lahjakortti*

Asusteet

Merinovillainen buff-huivi* (n. 30 €): 
Unisex merinovillasukat* (n. 20 €)
Unisex merinovillapipo* (n. 50 €)
Vieno-rusettipipo lapsille* (n. 35 €)

Hemmottelukivaa

Bodyshopin kosmetiikkajoulukalenteri* (n. 70 €)

Muumi-tuotteet

Muumi-kahvipurkki* (n. 13 €)
Muumi-termospullo* (n. 20 €)
Katso kaikki muumiaiheiset lahjat

Toimiva arki

Woltin lahjakortti

Dewaltin porakone + iskuporakone vaikkapa uuteen kotiin muuttajalle*  (n. 300 €)
Philips Hue -älyvalojen aloituspakkaus*: (n. 130 €) | Näytä alimmat hinnat*

Teknologia

Apple Airpods Pro: langattomat vastamelunapit iPhonelle*: (n. 300 €) | Näytä alimmat hinnat*
• Apple Watch (n. 500 €): Näytä alimmat hinnat* | Katso mistä niitä voi ostaa käytettynä)

Kirjat

Lemmikeille

• Lemppariluu, uusi hihna tai kaulapanta lähimmästä lemmikkikaupasta

• Paljon rapsutuksia


Mukavaa joulunodotusta! Ja jos sinulla on hyvä joululahjavinkki niin kerro se kommenteissa.

Kirjoittaja: Jukka Aalho

Jukka Aalho on oululainen kirjoittaja, puhuja ja innostuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *