Pomodoro-ajastin: Ota käyttöön Aalhojen tomaattilaskuri

Joululahjaksi Moleskine

Tällä simppelillä pomodoro-ajastimella, eli Aalhojen tomaattilaskurilla, voit rytmittää työntekoasi. Näet myös tehtyjen pomodorojen määrän ja voit seurata päivän satoasi. Mukavia keskittymishetkiä!

Laita ajastin päälle 25 minuutin pomodoroa, eli tomaattia varten.


Pomodoro-ajastinSatoni tänään

Lisää tai poista muualla kerättyjä tomaatteja.Miten pomodoro-ajastinta käytetään?

Pomodoro-menetelmässä työnteko on jaoteltu työvaiheeseen ja taukoon. Työvaihe kestää aina 25 minuuttia, minkä jälkeen tulee 5 minuutin tauko. Neljän 25 minuutin jakson, eli pomodoron, jälkeen voit pitää pidemmän tauon.

Paina ajastimessa Aloita niin näkyvä aika alkaa kulua. Muista nollata ajastin painamalla Nollaa, jos aika on kulunut loppuun. Voit myös pysäyttää ajan kulumisen painamalla Pysäytä.

Ajastin toimii parhaiten tietokoneella. Puhelimella käytettäessä valmistumisääni ei välttämättä kuulu.

Vinkkejä pomodoro-menetelmän käyttöön

Tässä muutamia vinkkejä pomodorojen käyttöön.

  • Valitse yksi kokonaisuus, johon keskityt yhden pomodoron, eli 25 minuutin, verran.
  • Muista pitää tauot välissä. Pidä myös neljän pomodoron jälkeinen pitempi tauko, joka voi olla esimerkiksi 15–30 minuuttia.
  • Jos mieleesi tulee asia, joka pitää hoitaa, kirjoita se ylös paperille tai tietokoneelle. Älä kuitenkaan ala tehdä sitä vielä.
  • Jos huomaat, että työpäivän aikana ei tule kovin montaa pomodoroa, se voi kertoa siitä, ettei sinulla ole mahdollisuuksia keskittymistä vaativiin tehtäviin. Kokeile organisoida päivääsi hiukan uudestaan.
  • Tarkoitus ei ole kerätä koko kylän verran tomaatteja. Päivät ovat erilaisia ja joinakin päivinä tomaatteja tulee enemmän kuin toisina. Se kuuluu asiaan.

Onko pomodoro-ajastimessa vielä kehitettävää?

Tämä laskuri on rakennettu Andy Rochen laskurin päälle ja muokattu Aalhoon sopivaksi. Kaipaatko jotain ominaisuutta tähän tomaattilaskuriin? Kirjoita se kommentteihin.

Kirjoittaja: Jukka Aalho

Jukka Aalho on oululainen kirjoittaja, puhuja ja innostuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.