Testissä: pieni näyttö etätyöpisteelle kannettavan kaveriksi

Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Lisänäyttö helpottaa varsinkin kannettavalla tehtävää työtä. Toiselle näytölle voi siirtää vaikkapa lähdedokumentin tai nettisivun. Etsimme vastikään pientä näyttöä etätyöpisteelle kotiin: tavoitteena oli löytää näyttö, joka näyttää hyvältä, mahtuu pieneen tilaan eikä maksa maltaita.

Yllättävää kyllä löysimme hyvän näytön, jonka ainoa huono puoli oli kunnon telineen puuttuminen. Jos siis etsit pientä lisänäyttöä, meillä voi olla etsimäsi.

Alle 24-tuuman lisänäyttö etätöihin

Suurin osa näytöistä on yli 24-tuumaisia. Hinnat ovat pudonneet vuosien takaisista ja tarkan näytön saa jo parilla satasella. Me etsimme etätyöpisteelle vielä pienempää näyttöä kuin 24 tuumaa.

Parhaaksi vastaukseksi ongelmaamme osoittautuivat mobiilinäytöt, eli pienet n. 15 tuuman lisänäytöt. Päädyimme ostamaan Verkkokauppa.comista Blackstorm MobileMonitor 15.6″ Full HD -näytön. Katso alin hinta hintavertailusta*.

Kiitämme tässä näytössä:

  • Kevyt (n. puoli kiloa)
  • Saa virran ja kuvan USB-C:n kautta
  • Mukana tulee tarvittavat kaapelit (USB-C-USB-C ja USB-A-USB-C ja sekä HDMI-mini-HDMI)
  • Hoitaa homman

Moitimme:

  • Kotelo on heppoinen ja magneetti liian heikko
  • Näytön alareuna on paksumpi kuin yläreuna. Jos näytön haluaa asettaa pystyasentoon, siitä tulee tasapaino-ongelmia

Kokemuksia Blackstorm MobileMonitor 15.6″ Full HD -näytöstä

Parin sadan hintainen Blackstormin näyttö tosiaan hoitaa homman. Se on kevyt kantaa mukana ja se saa virran ja kuvan yhden piuhan kautta (USB-C). Kuva on konttorihommiin aivan tarpeeksi hyvä. Parin sadan euron panostus etätyöpisteeseen on ollut ehdottomasti sen arvoinen. Lisäksi näyttö on ohut ja kätevä ottaa mukaan etätöiden etätöihin vaikkapa mökille.

Näytön telineenä paketissa tulee magneettinen suojakuori, eli käytännössä musta, taiteltu kumilätkä. Jos taloudessa on lemmikkejä, lapsia tai ikkunasta tulee vieno tuulenvire, näyttö on ennen pitkää lattialla. Minun piti myös käydä Mensan älytesteissä ennen kuin opin, miten suojakuori taitellaan telineeksi.

Päädyimme ostamaan telineeksi kymmenen euron Mozi Portable -tablettitelineen (vertaa hintoja*). Se toimii kohtuullisen hyvin vaakatasossa, mutta pystyasennossa on valitettavan epätasapainoinen.

Haaveilen näytön taakse laitettavasta tarranauhakiinnityksestä, mutta en ole vielä sellaista innostunut värkkäämään. Tästä huolimatta peukkua tällä pikkunäytölle!

Kirjoittaja: Jukka Aalho

Jukka Aalho on oululainen kirjoittaja, puhuja ja innostuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.